Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Epidémia na Ukrajine: Chrípke podľahlo 71 ľudí!

Chrípka na Ukrajine
Chrípka na Ukrajine

KYJEV - Chrípke a akútnej respiračnej infekcii podľahlo od začiatku epidémie na Ukrajine už 71 ľudí. Informáciu s odvolaním sa na vyhlásenie premiérky Julije Tymošenkovej priniesla v utorok agentúru Interfax-Ukrajina.

Tymošenková predstavila v parlamente vládnu správu o najnovšom vývoji a rozšírení chrípkovej epidémie v krajine. Premiérka ďalej upresnila, že ku 2. novembru malo 19 798 osôb chrípku a vyše 236 tisíc ľudí akútnu respiračnú infekciu. Ministerstvo zdravotníctva by malo v utorok vydať oficiálnu správu o aktuálnej epidemiologickej situácii na Ukrajine.

Podľa Tymošenkovej situácia v ôsmich z deviatich regiónov (okrem situácie vo Volyňskej oblasti), ktoré úrady uvalili do karantény, vykazuje určité známky stabilizácie a redukcie počtu ochorení. Počet obetí v Ľvovskej oblasti stúpol oproti pondelňajším 30 úmrtiam v utorok na 37.

Ukrajinská vláda v utorok navrhla pozmeniť štátny rozpočet pre rok 2009 tak, aby mohla vyčleniť 1 miliardu ukrajinských hrivien (81 890 000 eur) na boj proti chrípkovej epidémii. Pozmeňujúci návrh už podľa predsedu parlamentu Volodymyra Lytvyna zaregistrovali. Podľa neho návrh počíta z alokáciou príslušného balíka peňazí z vládneho rezervného fondu. Premiérka Tymošenková navrhla, aby sa financie uvoľnili z fondu určeného na prípravy Európskeho futbalového šampionátu v roku 2012.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu