Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Za 100 eur predávali falošné potvrdenia o štúdiu!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

CHEB – České školstvo má ďalšiu kauzu. Stredná škola v Chebe predávala falošné potvrdenia o štúdiu cudzincom, ktorí tam vôbec neštudovali. Potvrdila to krajská inšpekcia, ktorá na škole urobila kontrolu. Prišlo sa na to pri vyšetrovaní podvodu s vodičákmi cudzincov. Píše to dnešné Právo.

O svoje miesto pravdepodobne príde riaditeľ školy Jan Kot. Podľa polície vydala škola spolu viac ako 70 falošných potvrdení. Cudzinci ho využili na to, aby mohli získať povolenie na pobyt a tým splnili podmienku pre absolvovanie vodičského kurzu. Za jeden papier o štúdiu si škola podľa žalobcu mala účtovať 100 eur. Za úplatky umožnili Nemcom získať v Česku nové vodičské preukazy traja ľudia - učiteľ autoškoly, skúšobný komisár a prekladateľka. Tí sa za 300 eur postarali, aby cudzinci ktorí vo svojej krajine prišli o vodičák, dostali v Česku nové doklady.

Pre získanie českého vodičáku, ktorý je platný v celej EÚ, musia cudzinci splniť hlavnú podmienku, a to mať úradne povolený prechodný pobyt v Česku. Ten udeľuje cudzinecká polícia len za predpokladu, že cudzinec v krajine podniká alebo chodí do školy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu