Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Let balónu s chlapcom bolo len divadlo?

Chlapec, ktorý mal byť v balóne
Chlapec, ktorý mal byť v balóne

FORT COLLINS - Dráma, počas ktorej Američania sledovali v priamom prenose neriadený let balóna so šesťročným chlapcom, bola len divadlom. Manželský pár, ktorému balón patrí, celú udalosť zinscenoval s úmyslom zvýšiť si popularitu a zvíťaziť v televíznej súťaži, v ktorej sa zúčastňuje. V piatok to s odvolaním sa na doterajšie zistenia vyšetrovateľov oznámil starosta Colorada Jim Alderden.

Manželia Richard a Mayumi Heeneoví podľa neho "pripravili veľmi dobré predstavenie, a my sme im na to skočili". Zatiaľ podľa starostu nie je jasné, z čoho manželov obvinia. V hre je viacero obvinení, pričom za niektoré z nich hrozí až šesťročné väzenie.

O celej fingovanej akcii od začiatku vedel aj ich šesťročný syn, ktorý mal byť podľa prvých informácií v balóne, ako aj jeho ďalší dvaja súrodenci. Keďže však najstarší zo súrodencov má desať rokov, stíhanie im nehrozí. Viaceré americké televízie vo štvrtok v priamom prenose vysielali let balónu, ktorý podľa prvých informácií nedopatrením vzlietol zo záhrady Heeneových domu a v ktorom mal byť ich šesťročný syn.

K balónu vyslali armádny vrtuľník, ktorého posádka informovala, že k chlapcovi sa nie je možné dostať, ani určiť, v akom je stave. Keď balón po asi 80-kilometrovej plavbe vzduchom pristál, nenašli pri ňom žiadne dieťa, ani kôš, v ktorom by mohlo cestovať. Chlapca krátko nato našli v rodičovskom dome - skrýval sa v kartónovej škatuli na povale garáže.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu