Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Poľskí fanúšikovia demolovali Prahu, 18 zadržali

Poľskí fanúšikovia
Poľskí fanúšikovia

PRAHA - Poľskí fanúšikovia zostali v sobotu v noci po skončení futbalového zápasu medzi českou a poľskou reprezentáciou v sektore pre hostí až pokiaľ štadión pražskej Sparty neopustili všetci domáci priaznivci. Po prehre dva nula pre Česko potom približne 4 tisíc sklamaných Poliakov poriadková polícia odprevadila ku pripraveným autobusom, ktoré ich odviezli na českú hlavnú vlakovú stanicu.

Poľskí fanúšikovia sa majú podľa polície vracať domov najmä rýchlikom R 441 Excelsior s odchodom v nedeľu po polnoci a na spoj do Poľska prestúpiť o 6:21 v Bohumíne.

Pred zápasom vyvolali poľskí chuligáni pred štadiónom niekoľko ostrých konfliktov, napríklad sa snažili prebojovať na štadión cez kordón policajných ťažkoodencov. Niektorí z nich sa pobili aj medzi sebou a viacerí sa chceli prejsť cez brány štadiónu Sparta bez platných vstupeniek. Polícia zadržala 18 výtržníkov.

Situácia pred štadiónom bola niekoľko minút úplne neprehľadná. Poľskí priaznivci začali hádzať na policajtov dymovnice a delobuchy. Vstup na miesto futbalového stretnutia museli na určitý čas uzavrieť. Dav pacifikovali aj policajti na koňoch, psovodi a policajný vrtuľník. Následne sa ale situáciu podarilo dostať pod kontrolu.

Fanúšikovia začali byť agresívni už pri prechode Prahou a niekoľkotisícový dav blokoval dopravu. Na Staromestskom námestí sa prívrženci obávaného tvrdého jadra bili medzi sebou a cestou ku štadiónu ničili okolie. Polícia zasahovala cez deň aj pre krádeže v metre a zatkla troch cudzincov.

Podľa českej policajnej hovorkyne Andrey Zoulovej hrozia trom poľským občanom po sobote až tri roky za mrežami. Tiež informovala o tom, že príchod aj odchod poľských fanúšikov na štadióne bol sprevádzaný policajnou eskortou. Po zápase už nastal relatívny pokoj.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu