Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Za útokmi na Obamu je konšpirácia, tvrdí Clinton

Bill Clinton
Bill Clinton

WASHINGTON - Bývalý americký prezident Bill Clinton si myslí, že za útokmi na súčasného šéfa Bieleho domu Baracka Obamu je "obrovská pravicová konšpirácia".

Tento termín v minulosti použila jeho žena a súčasná ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová, keď hovorila pre zmenu o odporcoch svojho manžela. Clinton tieto slová povedal v rozhovore pre americkú televíznu stanicu NBC v relácii Stretnutie s médiami.

Na otázku, či ešte podobná konšpirácia ako tá, o ktorej pred rokmi hovorila jeho manželka, existuje, exprezident odpovedal: "To sa teda stavte. Jasné, že existuje. Nie je taká silná, ako predtým, pretože Amerika sa demograficky zmenila. Ale je rovnako jedovatá."

Clinton ďalej dodal, že Obamovi odporcovia sa usilujú o to, aby "zlyhal". Bývalý šéf americkej administratívy odpovedal aj na otázku, či sa ešte plánuje vrátiť do vysokej politiky. Úvahy na túto tému sa objavili naposledy v čase, keď so severokórejským prezidentom vyjednal prepustenie dvoch zadržiavaných amerických novinárok.

Podľa jeho vlastných slov to nemá v pláne a rovnako netuší, či sa do Bieleho domu nevráti v podobe "prvej dámy USA". "Je to na nej," vyhlásil Clinton v narážke na prípadné ambície jeho manželky opäť sa pokúsiť o kandidatúru na post prvej americkej prezidentky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu