Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Clinton volá po návrate k ekonomike tovarov a služieb

Bill Clinton
Bill Clinton

MEDELLIN - Najlepším riešením pre boj s globálnou finančnou krízou je podľa bývalého amerického prezidenta Billa Clintona návrat k ekonomike tovarov a služieb, ktorá je menej založená na financiách.

V takejto ekonomike získavajú ľudia peniaze v oblasti financií staromódnym spôsobom, investovaním do produktov, ktoré si ľudia chcú kúpiť, nie budovaním vzdušných zámkov, uviedol Clinton. Bývalý americký prezident podporil Obamove plány na oživenie upadajúcej americkej ekonomiky a zavedenie nových pravidiel finančnej regulácie. "Verím, že prístup prezidenta Obamu bol v podstate správny. Podporujem jeho balíček na stimuláciu ekonomiky aj napriek tomu, že si musel požičať peniaze. To neznášam," povedal Clinton.

Ako ďalej Clinton uviedol, o americkú ekonomiku sa začal obávať pred pár rokmi, keď sa stalo s nárastom internetovej bubliny očividným, že v Amerike neexistuje žiadny reálny ekonomický rast okrem sektorov bývania, spotrebiteľských výdavkov a financií. "Nikto nevie, kedy sa pokles skončí. Myslím si, že potrebujeme kombináciu silných regulačných politík, zdravého finančného systému a krátkodobej stimulácie, kde to bude vhodné," dodal Clinton.

Bývalý americký prezident, ktorý úradoval od roku 1993 v úlohe najsilnejšieho muža planéty 8 rokov, taktiež vyjadril svoje obavy z ekonomických dopadov globálnej chudoby a nerovnosti, keď podľa neho chýbajúca stratégia pre boj s globálnou ekonomickou nerovnováhou znižuje svetovú stabilitu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu