Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

AKTUALIZOVANÉ Po streľbe v Zlíne zomrel útočník!

ilustračné foto
ilustračné foto

ZLÍN - V areáli zlínskej firmy postrelil dnes ráno zrejme prepustený zamestnanec dvoch predstaviteľov spoločnosti a potom sa pokúsil o samovraždu. Všetkých previezli s ťažkými zraneniami hlavy do Baťovej nemocnice, uviedla zlínska policajná hovorkyňa Jana Bartíková. V nemocnici jeden zo zranených zomrel, povedala po 11:00 hovorkyňa nemocnice Karla Havlíková. Podľa ČTK ide o útočníka.

"Ku zdravotnému stavu ostatných dvoch mužov sa nebudeme vyjadrovať, pretože nemáme ich súhlas," poznamenala Havlíková s tým, že rodinní príslušníci sú informovaní.

Hovorca krajskej záchranky Petr Olšan povedal, že záchranári previezli troch mužov do zlínskej nemocnice v kritickom stave. "Vo všetkých prípadoch ide o strelné zranenia v oblasti hlavy. Je to veľmi vážne," uviedol.

Tragédia sa stala okolo 08:00. Podľa informácií ČTK bol muž obeťou masívneho prepúšťania v tlačiarni GRASPO. "Policajti sú na mieste, vypočúvajú svedkov. Prípad prevezmú krajskí kriminalisti z Brna," dodala Bartíková. 

Server tn.cz informoval, že sa strieľalo priamo na porade. "Bývalý zamestnanec vtrhol priamo na poradu vedenia so zamestnancami firmy a začal strieľať," uviedla pre server svedkyňa udalosti.

Prípady, kedy sa prepustený zamestnanec chcel streľbou pomstiť vedeniu firmy, sa doposiaľ v ČR neobjavili. V zahraničí a predovšetkým v USA sú však tieto tragédie pomerne bežné.

Čiastočne podobný prípad sa stal len v auguste 2003, kedy zamestnanec (52) Železáren a drátoven Bohumín na Karvinsku ohrozoval revolvérom svojho nadriadeného v jeho kancelárii a požadoval zrušenie výpovede, ktorú dostal od vedenia podniku. Musela zakročiť polícia, ktorá opitého muža odviezla na záchytku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu