Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Pri atentátoch v Mosule a Bagdade najmenej 41 obetí!

BAGDAD - Najmenej 41 mŕtvych a asi 150 zranených si dnes vyžiadali tri bombové atentáty pri severoirackom meste Mosul. S odvolaním sa na miestnu políciu to oznámila agentúra AFP.

Agentúra AP okrem toho cituje nemenovaných irackých predstaviteľov, podľa ktorých vlna bombových útokov zasiahla aj Bagdad, kde zahynulo najmenej sedem osôb a ďalšie desiatky sa zranili. Predchádzajúce správy z Mosulu uvádzali, že išlo o dva atentáty, pri ktorých zahynulo 25 a zranených bolo 75 osôb.

Pokiaľ sa potvrdí posledná bilancia, pôjde o druhý najsmrtonosnejší deň v krajine od konca júna, keď sa americké jednotky stiahli z irackých miest. Pri útokoch pred mesiacom za jeden deň zahynulo najmenej 52 a zranených bolo najmenej 80 ľudí. Neďaleko Mosulu už v piatok explózia bomby pri šíitskej mešite zabila 38 osôb a ďalších 95 zranila.

K dnešným útokom sa zatiaľ neprihlásila žiadna skupina. V minulosti podobné atentáty na obyvateľov, predovšetkým šíitov, mali často na svedomí sunnitskí extrémisti, vrátane bojovníkov Al-Káidy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu