Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Môj zdravotný stav je dobrý, odkazuje Sarkozy

Francúzsky prezident Nicolas Sarkozy
Francúzsky prezident Nicolas Sarkozy (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Francúzsky prezident Nicolas Sarkozy v stredu ubezpečil svojich krajanov, že jeho zdravotný stav je aj napriek nedeľňajšej hospitalizácii v poriadku a nie je dôvod na žiadne obavy.

Líder krajiny galského kohúta sa tak vyjadril po tom, ako sa dva dni po prepustení z nemocnice oficiálne vrátil do práce a viedol posledné zasadnutie jeho vlády pred odchodom na dovolenku. Stráviť by ju mal spolu so svojou manželkou v rodinnej vile v Stredomorí.

"Chcem všetkým Francúzom odkázať, že môj zdravotný stav je dobrý," povedal 54-ročný Sarkozy, ktorý označil nedeľné nepríjemnosti za náhlu slabosť. "Ak by mi niečo našli, povedal by som vám to. Verte mi, prosím. Musím si len troška oddýchnuť," dodal francúzsky líder, o ktorého zdraví sa po nečakanej hospitalizácii začalo špekulovať. Sarkozy je známy ako športovec a abstinent, no Francúzi sú po skúsenostiach s bývalým prezidentom Francoisom Mitterrandom podozrievaví. Mitterrandovi sa totiž pred verejnosťou dlhodobo darilo tajiť rakovinu prostaty.

Sarkozy v pondelok s úsmevom na tvári opustil parížsku vojenskú nemocnicu, kde sa po náhlej slabosti podrobil mimoriadnej zdravotnej prehliadke. Podľa vyhlásenia Elyzejského paláca vyšetrenia nepreukázali žiadne srdcové alebo neurologické problémy. Sarkozyho odpadnutie počas rekreačného behu lekári pripísali únave. Líder skolaboval počas nedeľňajšieho behu v lesíku pri zámku Versailles na predmestí Paríža, kde má svoju víkendovú rezidenciu. Sarkozyho okamžite previezli vrtuľníkom do vojenskej nemocnice Val de Grace, ktorá tradične poskytuje starostlivosť francúzskym prezidentom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu