Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Sarkozyho prepustia z nemocnice

Nicolas Sarkozy Zobraziť galériu (6)
Nicolas Sarkozy

PARÍŽ - Francúzsky prezident Nicolas Sarkozy, ktorého v nedeľu museli pre nečakané zdravotné problémy hospitalizovať, zostane cez noc na pozorovaní a z nemocnice ho prepustia v pondelok.

Jeho program na najbližšie dni by sa tak meniť nemal. Podľa ošetrujúcich lekárov zo známeho zdravotníckeho zariadenia Val de Grace totiž jeho stav nie je vážny a išlo len o momentálnu nevoľnosť.

Problémy spôsobil vysoký tlak a vysoká srdečná frekvencia vyplývajúca zrejme z preťaženia organizmu. Sarkozy sa totiž podľa svojich známych snaží dostať do lepšej formy, začal sa viac venovať cvičeniu a dodržiaval diétu. Jeho zdravotné problémy by však podľa lekárov nemali mať vážnejšie dôsledky. Ako povedal jeden z jeho známych, ktorý ho v nemocnici navštívil, "je mu dobre, je hladný, sťažuje sa - všetko je v poriadku".

Sarkozy sa musel v nedeľu podrobiť mimoriadnej zdravotnej prehliadke po tom, ako mu počas cvičenia prišlo nevoľno. Päťdesiatštyriročný prezident pri behu lesom "pocítil slabosť" a musel sa o neho postarať jeho osobný lekár. Lídrovi krajiny galského kohúta prišlo zle v jeho víkendovej rezidencii La Lanterne neďaleko zámku Versailles na predmestí Paríža. Následne ho helikoptérou previezli do nemocnice Val de Grace, ktorá je tradičným zariadením pre vysokých verejných činiteľov vo Francúzsku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu