Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Thatcherovú prepustili po zlomenine ruky z nemocnice

Margaret Thatcherová
Margaret Thatcherová

LONDÝN - Bývalú britskú premiérku Margaret Thatcherovú prepustili v pondelok po dvoch týždňoch z nemocnice, kde si ju lekári ponechali na pozorovanie po tom, ako si zlomila ruku.

Tamojšie televízne stanice priniesli zábery, ako železná lady pravou rukou máva fotografom pred svojím domom v centre Londýna. Podľa nedeľňajšieho vyjadrenia jej hovorcu je v "dobrej kondícii".

Politická legenda Margaret Thatcherová si 12. júna zlomila ruku a museli ju hospitalizovať. Známa "železná lady" si zranenie spôsobila pri páde vo svojom dome, kam po ňu prišla privolaná sanitka. Thatcherová, ktorá viedla britskú vládu od roku 1979 až do roku 1990, začiatkom tohto týždňa oslávila 30. výročie nástupu do funkcie. V posledných rokoch však 83-ročná ikona britskej politickej scény zápasí s mnohými zdravotnými problémami a prestala pôsobiť na verejnej scéne.

Thatcherovej sa počas jej 11-ročného pôsobenia v čele britskej vlády podarilo stabilizovať ekonomiku krajiny a v spolupráci s americkým prezidentom Ronaldom Reaganom vrátila Londýn do pozície lídra medzinárodného spoločenstva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu