Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Firma ponúka na svadby falošnú rodinu a priateľov

TOKIO – Falošnú rodinu a priateľov na svadby prenajíma istá tokijská firma. Vychádza tak v ústrety párom, ktoré nemajú dostatok vlastných príbuzných a známych, ktorými by sa podľa japonských tradícií mohli pri obrade pochváliť.

V Japonsku vidí mnoho ľudí svadbu ako udalosť, na ktorú je treba pozvať čo najviac hostí. Šéfovia z práce prednášajú prejavy, kolegovia a priatelia vystupujú s rôznymi číslami a príbuzní hostí náležite vítajú. „Nejaký hosť sa vám nečakane ospravedlní. Alebo je nepomer medzi počtom hostí z vašej strany oproti hosťom vášho partnera. V čase svadby je množstvo ľudí zamestnaných len krátko a nechce sa im pozývať svojho šéfa,“ vysvetľuje vedúci tokijskej spoločnosti Office Agents Hiroši Mizutani, v akých prípadoch môže jeho firma napríklad pomôcť. Radového hosťa ponúka firma za 20 000 jenov (146 eur).

Za príplatok 5 000 jenov (37 eur) vyšle človeka, ktorý môže zaspievať alebo zatancovať. Ak záujemca prihodí ďalších 10 000 jenov (73 eur), získa človeka, ktorý prednesie lichotivý prejav. V terajšej recesii rastie podľa Mizutaniho predovšetkým dopyt po falošných spoluzamestnancoch alebo firemných šéfoch, pretože ľudia rýchlo menia prácu a v novom prostredí nikoho nepoznajú.

„Na jednej svadbe bolo zo strany ženícha všetkých 30 členov jeho rodiny, priateľov a kolegov z práce falošných,“ povedal. Muž sa ženil po druhýkrát a nechcelo sa mu pozývať hostí z jeho prvej svadby. Firma dostáva ročne okolo stovky požiadaviek na svadby a disponuje asi tisíckou ľudí na prenajatie pre rôzne príležitosti, vrátane pohrebov či školení. Ponúka dokonca falošných partnerov, ktorí sa môžu predstaviť rodine alebo sekretárky pre tých, čo chcú vyzerať dôležito. Hlavnou požiadavkou pre záujemcov o prácu je nenápadnosť.

„Dôležité je, aby to boli normálni ľudia... veselí a čistotní, takí, ktorí vyzerajú, že majú stálu prácu," popisuje Mizutani. Niekedy o takomto podvode nevie ani partner. „Niektorí ľudia sú príliš hrdí na to, aby svojmu partnerovi prezradili, že nemajú dosť priateľov,“ končí šéf originálnej firmy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu