Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Obamovci si užívali, v Paríži blokovali pamiatky

Obamovci v Louvri
Obamovci v Louvri (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Americký prezident Barack Obama s manželkou a dcérami si návštevu Paríža skutočne užili do sýtosti. Videli všetky dominanty mesta, zatiaľ čo turisti stáli pred Eiffelovou vežou i Notre-Dame pred zatvoreným vchodom.

Pamiatky museli z bezpečnostných dôvodov počas ich návštevy zatvoriť. Ostatní návštevníci však radi počkali. Pre mnohých bolo spojenie Obamu so svetoznámou vežou, či katedrálou neopakovateľným zážitkom. Prezident s polovičkou a deťmi sa na Eiffelovke často fotografovali a veselo mávali na davy pod nimi.

Prominentná rodina v sobotu večerala v typickej francúzskej reštaurácii La fontaine de mars. Podľa vyjadrenia jedného z čašníkov boli veľmi spokojní. Prezident si pochutnal na jahňacine, ale šokoval mnohých Francúzov tým, že si nedal k jedlu povestné víno, ale pil iba vodu. Zvyšok rodiny sa „vrhol na bifteky a potom na vanilkový puding“.

Včera popoludní Obamovci obmedzili dopravu pri nábreží rieky Seiny, lebo sa na ňom chceli poprechádzať. Na dve hodiny zatvorili aj palác Centre Pompidou s moderným umením. Podľa hovorcu centra bola prehliadka umenia vo veľmi uvoľnenej atmosfére.

Americký prezident popoludní odletel do vlasti, ale manželka s dcérami zostanú v Paríži ešte aj dnes. Včera, keď tatko odletel, si stihli prezrieť Louvre a odľahčiť mu účet v luxusných butikoch.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu