Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Minister pochválil vojaka, bojoval v trenírkach!

Zachary Boyd v nezvyčajnej
Zachary Boyd v nezvyčajnej "uniforme"

WASHINGTON - Keď Zachary Boyd vyberol v ružových trenírkach do akcie, určite v tej chvíli netušil, že sa mu dostane pochvaly od samotného ministra! Reč je o americkom vojakovi, ktorý zabojoval proti Talibanu len v ružových trenírkach, červenom tričku a papučiach. Fotografia z bojovej akcie obletela svet a všimol si ju aj jeho minister obrany Robert Gates, ktorý Boyda pochválil.

Gates vyhlásil, že keď nabudúce pricestuje do Afganistanu, chce sa so Zacharym Boydom (19) stretnúť a potriasť mu ruku. „Každý vojak, ktorý ide do boja proti bojovníkom Talibanu v ružových boxerkách a papučiach, má zvláštny druh odvahy,“ povedal minister. Vojaka pochválil za „neuveriteľnú inováciu psychologickej taktiky boja“.

Keď sa ostatní členovia Boydovej čaty dostali do talibanskej paľby, vybehol zo spálne na základni v provincii Kunar. Fotograf ho zachytil za provizórnym ochranným valom v prilbe, nepriestrelnej veste a ružových trenkách s nápisom „I love NY“.

Táto fotografia sa dostala na titulnú stranu novín New York Times. Vtedy Boyd rodičom povedal, že ak fotku uvidí prezident Obama, príde možno o prácu v armáde. „Môžem vás ubezpečiť, že Boyd má prácu istú,“ komentoval jeho obavy Gates.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu