Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Pred novou chrípkou zavreli 1 000 škôl a škôlok

(Zdroj: SITA)

KÓBE - Japonské úrady zavreli v pondelok viac ako tisíc škôl a škôlok. Ku tomuto bezpečnostnému opatreniu Tokio pristúpilo, keďže počet prípadov nákazy chrípkou typu A, ktorú spôsobuje vírus H1N1, stúpol na 129.

Dočasné uzatvorenie kôl a škôlok v Kóbe a Osake by malo zabrániť, aby sa ochorenie šírilo medzi deťmi. Podľa úradov sa v týchto mestách v posledných dňoch rapídne zvýšil počet ľudí, nakazených prasacou chrípkou. Medzi poslednými potvrdenými je aj 17-ročný študent.

Podľa miestnych úradov však môže byť počet ochorení oveľa väčší a skutočný počet ľudí nakazených vírusom, v tejto husto obývanej krajine, môže dosahovať stovky. Nákaza sa mohla veľmi rýchlo preniesť medzi oboma mestami. Dve stredné školy sa totiž stretli vo volejbalovom turnaji. Po hre sa viacerí hráči a tréneri necítili dobre. "S prihliadnutím na situáciu, je možné, že sa vírus rozšíril počas turnaja," uviedol miestny predstaviteľ. V mestách sa okamžite vypredali ochranné rúška a obyvatelia preplnili miestne nemocnice. Viacero spoločností už prijalo opatrenia na ochranu svojich obyvateľov.

Japonský premiér Taro Aso vyzval obyvateľov, aby boli pokojní a zdôraznil, že väčšina ľudí sa po ošetrení, z nákazy vyliečila. V metropole Tokio zatiaľ ochorenie prasacej chrípky nezaznamenali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu