Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Vodič zrazil chodca a ušiel!

JABLUNKOV – Polícia pátra po vodičovi, ktorý tesne pred sobotňajšou polnocou zrazil v Jablunkove v okrese Frýdek-Místek chodca (29) a z miesta nehody ušiel. Muž je vážne zranený, povedal dnes hovorca frýdecko-místeckej polície Ivan Žurovec.

Nehoda sa stala pri cintoríne, chodca podľa polície zrazilo vozidlo tmavé farby, pravdepodobne francúzskej výroby. "Po nehode vodič vozidla ihneď ušiel bez toho, aby zranenému poskytol prvú pomoc. Tú mu poskytli svedkovia nehody, ktorí už boli políciou vypočutí," uviedol Žurovec.

Muž mal po strete zranené obe nohy a lekár mal podozrenie aj na poranenie mozgu. Lekár, ktorý bol náhodne prítomný na mieste nehody a poskytoval zranenému prvú pomoc, záchranárom povedal, že muž po nehode nedýchal a nastala u neho aj srdečná zástava. "V dobe príjazdu posádky záchrannej služby bol pristihnutý v bezvedomí, jeho srdečná činnosť už však bola vďaka poskytnutej pomoci obnovená," uviedol hovorca záchrannej služby Lukáš Humpl. Dodal, že muž bol prevezený do třineckej nemocnice.

Policajti podľa Žurovce uvítajú aj informácie ďalších svedkov. Vodičovi hrozí obvinenie z ublíženia na zdraví a neposkytnutie pomoci. Za to môže dostať až päťročný trest. "V prípadoch, kedy sa vinník nehody pred políciou ukrýva, sudcovia neváhajú uvaľovať väzbu," doplnil Žurovec.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu