Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vodič skratoval, Svidník zostal bez elektriny!

KOŠICE - Východoslovenské mesto Svidník ostalo v stredu podvečer bez elektrickej energie. Výpadok spôsobil podľa polície šofér nákladného auta, ktorý s otvorenou korbou strhol hlavné elektrické vedenie zásobujúce mesto.

Niektorí Svidníčania boli bez prúdu aj viac ako dve hodiny, dodávky sa večer úplne obnoviť nepodarilo. Prípad vyšetruje polícia, informoval policajný hovorca Daniel Džobanik.

"Vodič si pri pohýnaní nevšimol elektrické vedenie a zachytil ho zdvihnutou korbou," uviedol Džobanik. Po elektrickom výboji začala na aute horieť pneumatika, požiar na mieste uhasili. Pri zrážke sa nikto nezranil.

Po strhnutí vedenia ostalo celé mesto s 12.000 obyvateľmi bez prúdu. "Neevidujeme v chode mesta žiadne škody, ktoré by týmto výpadkom vznikli," uviedol primátor Michal Bartko. Skrat vedenia spôsobilo vozidlo, ktoré pracovalo na výstavbe cestného obchvatu mesta. Na aute vznikla škoda 3.000 eur (vyše 90.000 Sk), škodu na vedení zatiaľ nevyčíslili.

V prípade polícia začala trestné stíhanie pre poškodzovanie a ohrozovanie prevádzky všeobecne prospešného zariadenia, vinníkovi hrozí šesťmesačné väzenie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu