Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dvaja mŕtvi pri zrážke vlaku s autom

CHOMUTOV – Dvaja ľudia zahynuli dnes dopoludnia pri zrážke vlaku s osobným autom v Chomutove. Nehoda sa stala na mieste, kde cez trať viedla cyklotrasa a vjazd áut tu bol zakázaný.

Zomrel vodič (38) a jeho spolujazdkyňa (30). Nikto iný zranený nebol, povedala hovorkyňa severočeskej polície Šárka Poláčková. Železničnú dopravu obnovili na obed, informoval hovorca Železničnej inšpekcie Zdeněk Neusar.

„K nehode došlo v priestore lesoparku, kde je nechránený železničný prejazd a vjazd autom zakázaný, je tam cyklotrasa. Po výsluchu rušňovodiča sme zistili, že auto vychádzalo z priestoru lesoparku, kde nemalo čo robiť, k jazeru,“ povedala hovorkyňa chomutovskej polície Maria Pivková.

Podľa nej je na mieste neprehľadný terén. „Rušňovodič uviedol, že auto ani nezastavilo, uvidel ich na poslednú chvíľu a zastaviť sa mu podarilo až takmer pri hlavnej bráne do lesoparku. Totožnosť ženy podľa nej ešte nie je úplne istá, zdržovala sa v Chomutove, ale z mesta nebola."

„Signalizácia bola v činnosti, nehoda sa stala zrejme bez viny železnice. Na vlaku je škoda 30-tisíc českých korún, na aute 50-tisíc,“ povedal Neusar.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu