Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

O únose Kampuschovej vedeli mnohí, no mlčali

Natascha Kampusch
Natascha Kampusch (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ - O únose Natasche Kampuschovej, ktorú jej únosca držal v zajatí osem rokov, vedelo viacero ľudí, no nikto z nich to neoznámil.

"Niekoľko ľudí, ktorí sa priamo, či nepriamo podieľali na kauze Kampuschová, bolo v osobnom kontakte s únoscom, no pred cudzími ľuďmi veci zahmlievali, " uvádza sa v najnovšej správe vyšetrovateľov, ktorú zaslali ministerke vnútra Marii Fekterovej a ministerke spravodlivosti Claudii Bandion-Ortnerovej, a z ktorej výňatky zverejnilo stredajšie vydanie denníka Die Presse. Denník okrem toho cituje osobu blízku celej kauze, ktorá tvrdí, že "celkom určite" existovalo viacero ľudí, ktorí o Kampuschovej zajatí vedeli.

Kampuschovú uniesol ako 10-ročnú v roku 1998 Wolfgang Priklopil. Z pivnice jeho domu, kde ju väznil, sa jej podarilo dostať až v auguste 2006. V ten istý deň Priklopil spáchal samovraždu.

Súd v roku 2006 označil Priklopila za jediného páchateľa. V októbri minulého roku však kauzu znova otvorili po tom, čo sa objavili nové indície, že by v prípade mohli figurovať aj komplici. Sama Kampuschová pri výpovediach takéto informácie poprela. Okrem iného sa ostro postavila aj proti obvineniam, podľa ktorých celý únos zinscenovala jej matka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu