Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Rakúska tlač: Čo je toto za krajinu?!

V tomto podzemnom úkryte bola takmer štvrťstoročie nútená žiť Elisabeth. Zobraziť galériu (12)
V tomto podzemnom úkryte bola takmer štvrťstoročie nútená žiť Elisabeth. (Zdroj: SITA)

AMSTETTEN - Utorňajšie vydania rakúskych denníkov neskrývajú zdesenie v súvislosti s kauzou Josefa Fritzla, ktorý viac ako dve desaťročia väznil v pivničných priestoroch svojho domu v Amstettene svoju dcéru, znásilňoval ju a mal s ňou sedem detí.

"Čo je toto za krajinu?" pýta sa na titulnej strane bulvárny denník Heute. Denníky pripomínajú, že toto zďaleka nie je prvý podobný prípad, ktorý sa v Rakúsku v posledných rokoch objavil. V roku 2006 utiekla z pivnice domu pri Viedni dnes už celonárodná celebrita Natascha Kampuschová. Uniesli a uväznili ju v roku 1998, keď mala desať rokov. Podobnú kauzu zaznamenali nedávno aj neďaleko Linzu, kde mentálne chorá matka sedem rokov väznila vo svojom dome tri dievčatá.

Rakúske médiá zhodne tvrdia, že v kauze je stále mnoho nevysvetlených otázok, a nechápu, ako o tomto prípade mohla ani len netušiť páchateľova manželka, a nič si nevšimli ani susedia. "Jedno priznanie a tisíc otázok," znie titulok denníku Kurier. "Život Josefa F. naďalej skrýva mnoho tajomstiev," píše denník. Podľa Salzburger Nachrichten sa niečo také mohlo diať bez povšimnutia okolia aj vďaka pre Rakúšanov typickému nezáujmu o svoje okolie a o záležitosti druhých. "Na mieste, kde sa ľudia navzájom každodenne zdravia a kde si pri stretnutí vždy vymenia niekoľko slov, si nikto nevšimol takúto tragédiu," píšu Salzburger Nachrichten.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu