Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pražský súd odsúdil Slováka na 20 rokov, utýral dieťa!

PRAHA - Slovák Marián Majerčík (24) strávi 20 rokov vo väzení za vraždu dieťaťa a jeho týranie. Rozhodol o tom dnes pražský vrchný súd. Potvrdil tak rozsudok krajského súdu. Majerčíková družka Monika Gurská pôjde za mreže na 6 rokov za týranie a ublíženie na zdraví.

Majerčík zavraždil ročné dieťa na sklonku roku 2007 v Brandýse nad Labem. Silnými ranami do hlavy, hrudníka, brucha a chrbta mu spôsobil úrazový šok, ktorému chlapec zhruba po hodine podľahol. Spoločne s Gurskou dieťa niekoľko týždňov predtým fyzicky týrali. Výpočet všetkých zranení, ktoré chlapček utrpel, dnes sudcovi zabral niekoľko minút. Chlapec mal okrem iného obojstranné zlomeniny rebier a modriny na hlave a bruchu. Majerčík mu zlomil stehennú kosť, ktorú Gurská ošetrila len masťou a obviazala obväzom.

Napriek tomu, že chlapec musel podľa znalcov trpieť niekoľko týždňov trýznivou bolesťou, ani jeden z obžalovaných s ním nešiel k lekárovi. Tam by asi dieťa nikdy nevzali, lebo chlapec vôbec nemal zdravotné poistenie. Zlomená noha mu zle zrástla, takže by už nemohol poriadne chodiť.

Znalci veria, že Majerčík si násilím na dieťati vybíjal hnev, ktorý mal v skutočnosti na svoju o 14 rokov staršiu družku. Tá bola vo vzťahu dominantná. Deň pred Silvestrom 2007 po jej odchode do práce dieťa zbil na smrť. Potom zavolal kamarátom, aby sa s nimi poradil, čo má robiť. Po izbe rozhádzal hračky a jednu z nich zastrčil chlapcovi do krku, aby navodil dojem, že sa chlapec nešťastnou náhodou zadusil.

Majerčík dnes na súde trval na tom, že dieťa nezabil a zdôrazňoval, že sa o neho dobre staral. Snažil sa poukázať na to, že so starostlivosťou o dieťa mala v minulosti problém práve jeho družka. Nakoniec sa rozplakal a prosil sudcu, aby mu znížili trest, pretože „to tam neprežije“.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu