Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Piráti uniesli na Seycheloch luxusnú jachtu

(Zdroj: Jupiterimages)

VICTORIA (SEYCHELY) - Skupina pirátov uniesla luxusnú loď pri Seychelách. Stalo sa tak hneď potom, ako plavidlo vysadilo turistov na tomto súostroví v Indickom oceáne. Na lodi zostala sedemčlenná posádka.

Podľa agentúry AFP to dnes oznámili seychelskí predstavitelia. Piráti zamierili pravdepodobne k somálskym brehom. Minister zahraničných vecí Patrick Pillay oznámil, že pirátom sú na stope medzinárodné plavidlá, ktoré hliadkujú v somálskych vodách.

Unesené plavidlo Indian Ocean Explorer je luxusná motorová jachta na oceánografický výskum. Loď je vybavená modernou technológiou na podmorské fotografovanie s potápačskou výbavou.

Je to už druhý prípad unesenej lode neďaleko Seychel počas posledných dní. Seychelský policajný šéf minulý týždeň oznámil, že koncom februára uniesli v oblasti katamarán s trojčlennou posádkou. Bezpečnostné jednotky už rozmiestnili na vonkajších Seychelských ostrovoch, aby zabránili ďalším útokom.

Piráti vlani prepadli v okolí Somálska viac než stovku medzinárodných lodí. Preto sa do regiónu vypravili plavidlá EU, NATO, USA, Číny, Ruska a ďalších krajín. Chránia túto frekventovanú oblasť námornej dopravy. Počet útokov sa im začiatkom tohto roka podarilo čiastočne znížiť. Niektorí piráti sa však presunuli ďalej od strážených somálskych vôd do okolia Seychel a na sever od Madagaskaru.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu