Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Otec študenta neverí, že by syn mal doma výbušniny

HRADEC KRÁLOVÉ - Otec mladíka (17), ktorého polícia podozrieva z plánu na bombový útok na gymnázium v Novom Bydžove na Hradecku, neverí, že by jeho syn ukrýval chemikálie či výbušniny. O tom, že polícia ich v rodinnom dome našla, informovali české média.

Hovorca Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu Pavel Hanták povedal, že informácie médií nebude komentovať. Otec obvineného chlapca doslova povedal: „Tomu neverím, že by mal doma výbušniny. Ale to nie je podstatné. Je to môj osobný názor. Počkajte, až sa skončí vyšetrovanie, potom všetko vyjde na svetlo,“ povedal dnes otec obvineného.

Polícia ďalšie informácie ku kauze nechce zverejňovať. V utorok len uviedla, že detektívi mladíka obvinili zo všeobecného ohrozenia vo fáze prípravy. Za tento čin, ak mu ho dokážu, môže ísť až na 5 rokov do väzenia.

Televízia Nova včera s odvolaním sa na dva na seba nezávislé zdroje informovala, že polícia u mladíka našla podomácky zostrojenú a funkčnú bombu. Mladá fronta Dnes v dnešnom vydaní s odvolaním sa na zdroj oboznámený s vyšetrovaním uviedla, že mladík pri svojej výpovedi odmietol, že by na školu pripravoval akýkoľvek útok. Polícia podľa novín našla pri prehliadke domu chemikálie a návod, ako z nich pripraviť výbušninu. Podľa denníka chlapec taktiež na internete vyhľadával obrázky masakrov na školách.

Polícia mladíka zatkla minulý štvrtok po oznámení dvojice spolužiačok, ktorým sa údajne zveril, že pripravuje bombový útok na školu. Riaditeľ novobydžovského gymnázia Jaroslav Šedivý už dávnejšie uviedol, že mladík bol bez problémov s disciplínou. Škola preto hľadá možnosti, ako by mohol vo väzobnej cele pokračovať v štúdiu.

Policajti podozrievajú z prípravy všeobecného ohrozenia aj ďalšieho študenta, tentoraz školy v Domažliciach. Ten v písomnej slohovej práci popisoval prípravu násilného útoku na školu. Podľa polície mal aj vo svojej izbe rukou napísaný postup na získanie doteraz presne nezistenej trhaviny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu