Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

V dome skladoval zbrane pre celé komando!

Zadržané zbrane Zobraziť galériu (12)
Zadržané zbrane

BANSKÁ BYSTRICA – Guľovnice, puškohľady, tlmiče, náboje. Takýto arzenál zbraní našli policajti pri razii v rodinnom dome v Lopeji pri Brezne. Majiteľ (57) im síce dobrovoľne vydal dve zbrane, ďalšie dve však ešte našli. Okrem toho zaistili viac ako 1900 nábojov. Za nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami hrozí mužovi až osem rokov väzenia.

Razia prebehla včera. „Majiteľ domu dobrovoľne polícii vydal dve zbrane a 170 kusov nábojov, ktoré prechovával nelegálne, pretože nie je držiteľom zbrojného preukazu,“ uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Muž podľa polície doma skladoval tri podomácky vyrobené zbrane nezisteného kalibru s „drevenou pažbou, s drevenou pažbou a puškohľadom, guľovú zbraň s drevenou pažbou, puškohľadom a výsuvnou pažbou“.

Ďalej policajti našli štyri kusy hlavní s tlmičmi s dĺžkou 53 centimetrov, 60 centimetrov, 36,5 centimetra a 23 centimetrov, záver s púzdrom zo záveru a jednu guľovnicu s puškohľadom. Okrem toho objavili 1903 nábojov rôzneho kalibru a do rôznych zbraní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu