Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Zadržali muža, ktorý Obamovi poslal HIV pozitívnu krv

Barak Obama
Barak Obama

CHICAGO - Mentálne chorého etiópskeho prisťahovalca zadržali za to, že v decembri poslal v tom čase ešte budúcemu americkému prezidentovi Barackovi Obamovi list pokvapkaný svojou krvou s vírusom HIV.

Saad Bedrie Hussein vyšetrovateľom povedal, že obálku, v ktorej bol aj oranžový prášok, vianočná pohľadnica a jeho fotografia na ostrove Bali s telefónnym číslom na zadnej strane, poslal v nádeji, že dostane lístky na Obamovu inauguráciu. List bol síce adresovaný Obamovi, no dostal sa na illinoiský úrad pre pomoc dôchodcom. Celú budovu zavreli na dve hodiny 29. decembra, kým odborníci preverili podozrivý prášok. Odosielateľa identifikovali podľa adresy na liste.

Hussein policajtom povedal, že si "úmyselne prerezal prsty so žiletkou, aby mohol krvácať na list", píše sa v žalobe. "Saad uviedol, že je HIV pozitívny, čo potvrdil aj jeho brat Abdulaziz, a snažil sa získať pomoc od vlády," uvádza dokument. Saad si podľa výpovede nepamätá, odkiaľ pochádza prášok. Laboratórne testy ukázali, že ide o prášok na prípravu proteínového nápoja. Saada 12. januára obžalovali "z úmyslu zabiť alebo zraniť niekoho".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu