Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Obamovci si vybrali portugalského vodného psa!

Prezident Barack Obama s manželkou Michelle.
Prezident Barack Obama s manželkou Michelle.

WASHINGTON - Rodina amerického prezidenta Baracka Obamu si už vybrala rasu psa, ktorý jej bude robiť spoločnosť v Bielom dome. Nového miláčika - portugalského vodného psa - budú mať Obamovci v priebehu niekoľkých týždňov, ale ešte nevyriešili spor, ako sa bude volať.

Prvá dáma USA Michelle Obamová uviedla pre najnovšie vydanie časopisu People, že rodina chce získať záchranárskeho portugalského vodného psa, ktorý patrí k naozaj zriedkavým rasám.

"Povahou je to veľmi dobrá rasa. Pokiaľ ide o vzrast, je to zlatá stredná cesta - nie je malý, ale ani veľmi veľký. Ľudia, ktorých poznáme a majú ho, o ňom básnia. Takže sa prikláňame k nemu," povedala Michelle Obamová.

Portugalský vodný pes je veľmi zriedkavá rasa podobná pudlom a jeho popularita v posledných rokoch vzrástla, pretože nepĺzne. Pochádza z pobrežia Portugalska, kde ho už v 13. storočí využívali rybári na nadháňanie svojho úlovku do sietí a na ich priťahovanie k loďkám. Takisto dokázal chytať vykĺznuté ryby a dávať ich späť do sietí.

Prvá dáma dodala, že psíka budú mať v apríli, po "jarných prázdninách". Meno zvieracieho miláčika je však v Bielom dome stále zdrojom rodinného napätia.

"Och, mená sú naozaj hrozné. Radšej o tom nechcem ani hovoriť. Mená len tak poletujú okolo a sú skutočne hrozné. Myslím, že jedným z nich bol Frank. Frank! Ďalším bol Moose (los). Povedala som: A čo ak ten pes nebude los?"

Prezident Obama v januári vyhlásil, že rodina už zúžila výber na portugalského vodného psa a na kríženca labradoodla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu