Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Na pražskej klinike zomrela žena po plastickej operácii

PRAHA - Česká polícia vyšetruje prípad ženy (31), ktorá nečekane zomrela na prestížnej pražskej klinike, kde si nechala zväčšiť poprsie. Informovala o tom v utorok televízia Nova. Presnú príčinu smrti určí až pitva. Vedenie kliniky odmieta, že by niekto z operačného tímu urobil chybu.

Polícia prípad vyšetruje pre podozrenie z trestného činu ublíženia na zdraví s následkom smrti. "Čakáme na výsledky pitvy. Zatiaľ sme neobvinili žiadnu osobu," uviedol policajný hovorca Tomáš Hulan. Vo štvrtok by polícia mala vypočuť hlavného chirurga.

Matka dvoch detí, ktorá si pred týždňom nechala vložiť silikonový implantát, zomrela na nečekané komplikácie, keď sa začala prebúdzať z narkózy.

Vedenie kliniky zatiaľ nemá vysvetlenie prečo k tomu došlo. Podľa lékára Jana Měšťáka, ktorý zariadenie vedie, operáciu vykonával jeden z najlepších českých plastických chirurgov.

Jednou z možných príčin komplikácií mohla byť podľa odborníkov pľúcna embólia, ktorá hrozí pri každej operácii. Pri nej sa uvoľní kus krvnej zrazeniny a upchá pľúcne cievy.

Podľa Novy obľuba plastických operácií v Česku rastie. Poprsie si ročne nechá upraviť okolo 12 tisíc žen. Prípady úmrtia sú celkom ojedinelé.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu