Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Miss Universe SR sa môže stať aj kráska, ktorej pomohol skalpel

BRATISLAVA - Prirodzenou kráskou nemusí byť nová slovenská Miss Universe, ktorej finalistky dnes vyberali na castingu v Bratislave. Organizátori povedali, že im nevadí, ak si dievča ku kráse pomôže plastickou operáciou či iným zákrokom.

Na poslednom z výberových kôl dnes medzi stovkami uchádzačiek hľadali 16 najkrajších dievčat; novú kráľovnú krásy verejnosť spozná koncom marca. "Nemáme problém ani s nejakými kozmetickými úpravami, to všetko patrí k životu, to je moderné," povedal jeden z porotcov Pavol Chovanec. Takéto vylepšenia vraj nie sú zakázané ani na svetovej súťaži.

"Samozrejme nie je to normálne, keď si Miss Brazílie dá urobiť v 22 rokoch 18 plastických operácií, ale keď si niekto pomôže nejakým zákrokom, vyrieši tým svoje sebavedomie, prečo nie?," dodal Chovanec, ktorý súťaž Miss Universe SR organizuje so svojou manželkou, poslednou česko-slovenskou kráľovnou krásy Silviou Lakatošovou.

Pred dvoma rokmi bulvárne médiá označili dekolt jednej z trojky najkrajších dievčat za umelý. Chovanec to však ako problém nevidí. "To je jedno, či je to nos alebo prsia. Bolo to aj pre diváka lepšie, aj pre samotnú aktérku," tvrdil. Podľa neho niekedy naozaj treba k dokonalej kráse pomôcť. Napríklad ich veľmi zaujalo jedno dievča na Slovensku, ktoré si však bude musieť dať upraviť zuby.

"Ale je to nádherné dievča, z ktorej môže byť raz taká dobrá modelka ako Zita Galgóciová," porovnal nádejnú Miss s víťazkou z roka 2004 Chovanec. Miss však musí podľa neho očariť nielen peknou tvárou a postavou, ale aj intelektom. Jediné, čo podľa neho môže súťažiacu diskvalifikovať, je celulitída, s ktorou počas predchádzajúcich ročníkov prišlo dosť dievčat.

Slovensko má už 11 rokov dve súťaže Miss. Viaceré mladé krásky preto tento rok skúšali šťastie v oboch. V súťaži Miss Slovensko, ktorej castingy sa uskutočnili v novembri, sa však "nenosia" ani umelé prsia, ani ďalšie skrášľovacie zákroky, ako je tetovanie. Na dnešné výberové kolo Miss Universe SR prišli viaceré dievčatá s piercingom i mladé krásky so štedro obdareným hrudníkom.

Viaceré tvrdili, že by im neprekážalo, ak by ich konkurentka bola krajšia vďaka plastickej operácii. "Nevadí mi to. Ale sama by som si to urobiť nedala," tvrdila Nataša z Hlohovca. Novú Miss čaká aj veľký záujem médií, čo si mnohé uchádzačky veľmi neuvedomovali. "Ale nebojím sa. Musím to vyskúšať, potom uvidím," tvrdila Nataša.

"Je to pre dievča výzva, že sa zviditeľní," dodala Katarína z Bardejova. Niektoré sa však nechceli nechať novinárom ani odfotografovať. "Nesúhlasíme s tým," tvrdili dievčatá, ktoré možno raz budú patriť k najfotografovanejším Slovákom. Kabátmi sa však zakrývali nielen pred fotoreportérmi, ale aj pred chladom, keďže sa museli predviesť v plavkách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu