Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Bývalý zamestnanec ZOO ukradol šelmám 400 kg mäsa!

OSTRAVA – Viac ako 400 kilogramov hovädzieho mäsa ukradol podľa polície z ostravskej zoologickej záhrady muž (24), ktorý tam pôvodne pracoval ako mäsiar a niekoľko mesiacov pripravoval kŕmenie pre šelmy.

Mladík tvrdí, že kradol, aby sa pomstil za výpoveď, ktorú dostal začiatkom februára, uviedla ostravská policajná hovorkyňa. Mladík si údajne odniesol aj pracovný odev a hliníkovú prepravku, čím ZOO spôsobil škodu za viac ako 20 tisíc českých korún. „Muž si nechal vyrobiť duplikát kľúčov k objektu a vďaka tomu bola cesta ku 'koristi voľná'," uviedla Holčáková.

Časť mäsa predal asi desiatim náhodne osloveným kupcom, za čo údajne získal okolo 2000 korún. Ďalšiu časť ukradnutého mäsa podľa tvrdenia obvineného niekto ukradol.

Na mladíka upozornil políciu muž, ktorému jeho známy údajne ponúkal 150 kilogramov mäsa. "Výhodnú kúpu muž odmietol a po tom, čo na spravodajskom webe našiel informáciu o krádeži mäsa zo ZOO, okamžite kontaktoval policajtov," dodala Holčáková.

Mladíka už v minulosti odsúdili za krádež k polročnému väzeniu s podmienkou na 2,5 roka. Rozsudok je právoplatný len niekoľko dní, za krádež mu tak hrozí ďalší trest až na dva roky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu