Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Z potopenej lode sa zachránilo dievča, 6 ľudí zostáva nezvestných

RABAT - Šesť Európanov zostalo nezvestných, keď sa ich loď prevádzkovaná nemeckou charitou potopila severne od brehov Maroka, informovali v stredu úradné zdroje. Nezvestní sú traja Nemci, jeden Slovinec, Dán a 11-ročné rakúske dievča. Ich 8,5 metrov dlhá loď sa prevrátila počas búrky v utorok v noci neďaleko marockého mesta Kenitra.

Loď, ktorú prevádzkovala nemecká charitatívna organizácia Migrobirdo, bola na ceste z marockého prístavu Larache do Rabatu. Migrobirdo organizuje výlety pre mladých ľudí rôznych národností v snahe zväčšiť "pochopenie medzi rôznymi kultúrami".

"Boli sme informovaní, že minulú noc sa neďaleko marockého pobrežia potopila loď," informoval hovorca nemeckého ministerstva zahraničných vecí.

"Na lodi bolo sedem ľudí. Šiesti sú nezvestní vrátane troch občanov Nemecka," povedal. Nehodu prežila 19-ročná Nemka, ktorá doplávala na breh, uviedol hovorca. Následne na to ju previezli do nemocnice. "Pátranie bolo pozastavené pre zlé poveternostné podmienky," dodal diplomatický zdroj.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu