Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Unesený lodiar je na slobode za 100 miliónov eur!

ATÉNY - Únoscovia, ktorí dnes po ôsmich dňoch prepustili gréckeho lodiarskeho magnáta Periklesa Panagopoulosa, mohli podľa zverejnených správ získať rekordné výkupné až 100 miliónov eur.

74-ročný zakladateľ najväčšej gréckej spoločnosti na trajektovú dopravu Attica a jeden z najbohatších mužov v krajine sa po prepustení k výške sumy nevyjadril, podľa policajného zdroja však išlo o najväčšiu čiastku, aká kedy bola vyplatená v prípadoch únosov v Grécku. Podľa médií by malo ísť o 30 až 100 miliónov eur.

"Som veľmi šťastný, že som doma, ako iste chápete. Ako vidíte, som v poriadku, aj keď som ešte stále trochu omráčený. Starali sa o mňa veľmi dobre, boli slušní a zdvorilí," povedal novinárom starý pán, ktorého v priemyselnej zóne Aspropyrgos západne od hlavného mesta Atény zazrela po polnoci policajná hliadka. Najprv požiadal o mobil, aby mohol zavolať rodine, uviedla polícia.

Lodiar, ktorý je odkázaný na lieky, vrátane inzulínu, povedal, že únoscovia o jeho zdravotnom stave nevedeli, zabezpečili mu však lieky. Panagopoulosa zadržiavali v izbe bez nábytku, iba s televízorom, a strážili ho štyria muži, ktorí mali v jeho prítomnosti vždy na hlavách kukly. Polícia verí, že pri objasnení prípadu im pomôže práve stopa dodávok liekov, ktorá vedie do lekárne v regióne Viotia, asi 100 kilometrov severne od Atén, teda neďaleko miesta, kde lodiarova manželka Katerina nechala v pondelok výkupné.

Podľa polície by sa úkryt únoscov mohol nachádzať na vidieku východne od Atén. Panagopoulosa uniesli 12. januára traja muži vyzbrojení kalašnikovmi, ktorí v dodávke zablokovali jeho auto, keď odchádzal z domu. Uniesli aj jeho šoféra, toho však našli priviazaného o strom pri Aténach. V Grécku sú únosy zriedkavé a páchateľov zvyčajne chytia, od leta je to však tretí prípad.

V decembri uniesli na predmestí Vari kardiológa Epameinondasa Gerasimopoulosa, ktorý je stále nezvestný, v júni popredného solúnskeho priemyselníka Georga Mylonasa prepusteného po dvoch týždňoch za 12 miliónov eur. O dva mesiace neskôr zatkla polícia jedného z nahľadanejších mužov v krajine Vassilisa Paleokostasa, ktorého považuje za hlavného organizátora Mylonasovho únosu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu