Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Zákazníkov zabil ľadovec, požičovňa áut žiada odškodnenie

BRATISLAVA - Požičovňa áut rozhnevala ministerského predsedu ostrovného Nového Zélandu Johna Keya. Otvorene totiž žiada náhradu škody od rodiny, ktorej dvoch synov zabil ľadovec.

Dvadsaťštyriročného leteckého inžiniera Ashisha Mirandu a jeho o dva roky mladšieho brata zavalilo okolo 100 ton padajúceho ľadu, keď sa snažili vyfotografovať ľadovec Fox na západnej strane južného ostrova. Telo staršieho brata záchranári objavili po niekoľkých hodinách, no pre hrozbu ďalšieho pádu alebo zosunutia ľadovca, ďalšie záchranné akcie odložili. Pri prehľadávaní tela záchranári objavili kľúče od požičovne, ktorá teraz žiada od pozostalých 1950 amerických dolárov (asi 1470,37 €).

Podľa Keya by mala firma preukázať rodine viac súcitu. "Majú síce za sebou zákon, ale niekedy by sa aj biznis mal povzniesť nad svoje povinnosti a uvedomiť si, že v tomto prípade prišli o život dvaja ľudia," uviedol. Majiteľ požičovne Edwin Chan odmieta platbu odvolať, dokonca podotkol, že pokuta sa onedlho zvýši pre neskorý návrat auta. Podľa istého novozélandského rádia sa však už istý majiteľ pôsobiaci v turistickom centre Queenstownu ponúkol, že dlhy rodiny uhradí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu