Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Izraelský útok na mešitu si vyžiadal 13 životov

GAZA - Najmenej 13 Palestínčanov vrátane dvoch chlapcov prišlo v sobotu o život, keď izraelský vzdušný útok zasiahol počas modlitieb mešitu v meste Džabalija na severe, uviedli zdravotnícke zdroje a svedkovia incidentu.

Pri útoku utrpelo zranenia ďalších 60 ľudí, z nich sú 16 v kritickom stave. Podľa zdravotníkov sú medzi mŕtvymi aj dvaja bratia vo veku 10 a 12 rokov. V čase, keď izraelské lietadlá zaútočili, v mešite sa podľa svedkov nachádzalo 200 ľudí.

Izraelská armáda počas týždňovej ofenzívy zameranej proti Hamásu v Pásme Gazy už zničila niekoľko mešít. Odôvodnila to tým, že islamisti ich využívajú na ukrývanie zbraní.

Armáda už počas ofenzívy vykonala viac ako 750 útokov a usmrtila viac ako 430 Palestínčanov, uviedli v sobotu armádne a zdravotnícke zdroje. Počas ofenzívy, ktorej terčom sa stalo jedno z najhustejšie obývaných miest na svete, prišlo o život najmenej 75 detí a 21 žien, zranenia utrpelo ďalších 2 285 ľudí.

Cieľmi leteckých útokov a útokov z mora boli vládne budovy Hamásu, domy predstaviteľov hnutia, mešity, v ktorých boli údajne ukryté zbrane, a tunely využívané na pašovanie zbraní a tovarov na územie Pásma Gazy. To Izrael prakticky uzavrel v júni 2007, keď sa Hamás dostal k moci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu