Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Na Izraelčanov v Dánsku údajne strieľal Palestínčan

(Zdroj: Jupiterimages)

KODAŇ – Dánska polícia včera zatkla 27-ročného muža palestínskeho pôvodu pre podozrenie, že v stredu postrelil v nákupnom stredisku v meste Odense dvoch izraelských zamestnancov.

Kodanský súd ho obvinil z pokusu o vraždu a uvalil naňho štvortýždňovú väzbu. Oznámila to agentúra Reuters.

Útok sa odohral v nákupnom centre Rosengaard. Útočník tam niekoľkokrát vystrelil na dvoch mladých Izraelčanov, zamestnaných v holičstve. Jednu z obetí postrelil do ruky, druhú do nohy, potom ušiel autom.

Obaja zranení Izraelčania, ktorí prišli do Dánska asi pred týždňom, sú stále hospitalizovaní, ich životy ale nie sú v ohrození. Ako povedal policajný hovorca agentúre Reuters, podozrivý sa vzdal dobrovoľne úradom včera ráno. Ide údajne o dánskeho občana palestínskeho pôvodu, narodeného v Libanone.

Zadržaný sa na pojednávaní vyhlásil za nevinného, priznal ale držbu strelnej zbrane. Potom sudca vyhlásil pojednávanie za neverejné.

Motív útočníkovho činu je podľa polície zatiaľ neznámy. Dánske médiá ale špekulovali o možnej spojitosti medzi týmto útokom a súčasnou vyhrotenou situáciou na Blízkom východe, kde Izrael už týždeň pokračuje v leteckej ofenzíve v pásme Gazy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu