Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Palestínčan postrelil šiestich turistov a pokúsil sa zabiť

Ammán - Neďaleko rímskeho amfiteátra v jordánskej metropole Ammán v stredu zaútočil na autobus s turistami palestínsky ozbrojenec, ktorý zranil šesť ľudí.

Útočník si počas prenasledovania políciou strelil do hlavy a nachádza sa v kritickom stave. Postrelení turisti neutrpeli vážne zranenia. Informoval o tom jordánsky minister informácií Nássir Džaudi. Polícia páchateľa identifikovala ako Thaíra al-Wihajdího (19) z utečeneckého tábora Bakaa, najväčšieho z 11 palestínskych táborov v Jordánsku.

Podľa Džaudiho zranil štyroch Libanončanov, izraelskú Arabku a jordánskeho vodiča autobusu. Nočnú streľbu považuje za "kriminálny" incident, ktorý zrejme nesúvisí s terorizmom.

"Policajné vyšetrovanie stále prebieha, ale predbežné informácie poukazujú na to, že je to ojedinelý incident," povedal minister. Výpovede svedkov, podľa ktorých sa v blízkosti miesta útoku zdržiavali izraelskí turisti, polícia označila za fámy.

Najnovší útok na turistov je v Jordánsku už štvrtým za posledné dva roky. V septembri 2006 útočník pri ammánskom amfiteátri zastrelil jedného Brita a ďalších päť turistov zranil. O tri mesiace neskôr bol pri útoku zranený holandský turista. V marci 2008 utrpel zranenia Nemec, ktorý sa stal terčom útoku v centre Ammánu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu