Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Polícia zaistila výbušniny v parížskom obchodnom dome!

PARÍŽ – Francúzska polícia dnes zaistila päť kusov výbušniny v odpadkovom koši v parížskom obchodnom dome s módou Printemps. Úrady na ich prítomnosť upozornila zatiaľ neznáma organizácia, ktorá sa označuje ako Afgánsky revolučný front (FRA).

Agentúre AFP súčasne poslala vyhlásenie, v ktorom vyzvala francúzsku vládu na stiahnutie svojich vojakov z Afganistanu. Francúzsky prezident Nicolas Sarkozy, ktorý je na pôde Európskeho parlamentu v Štrasburgu, v prvej reakcii vyhlásil, že je potrebné zachovávať v otázkach terorizmu obozretnosť a bojovať proti nemu s tvrdosťou.

Polícia okamžite evakuovala obchod na triede Haussmann, ktorá sa v predvianočnom zhone pomerne rýchlo plnila ľuďmi, a päť balíkov v plastikových sáčkoch objavila na toaletách na treťom poschodí budovy. Tú spolu s priľahlým okolím uzatvorili.

Podľa televíznej stanice LCI balík obsahoval výbušniny, ale bez roznetky. FRA tvrdila, že náloží je v obchode celkove 25. Podľa experta na terorizmus išlo o jasné varovanie aj s ohľadom na to, že v tom istom obchode vybuchla bomba už v roku 1985.  Zranenia vtedy utrpelo 41 ľudí.

Francúzske médiá pred niekoľkými týždňami informovali o hrozbe afgánskeho hnutia Taliban, ktoré kritizovalo prítomnosť francúzskych vojakov v Afganistane, že Francúzsko  "dostane odpoveď, ktorú bude počuť až v Paríži".
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu