Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Študenti demonštrovali po zabití mladíka pred nočným klubom

SOFIA - V bulharskom hlavnom meste v piatok demonštrovalo viac ako tisíc študentov vyzývajúc na intenzívnejšiu bezpečnosť v sofijskej študentskej časti po tom, ako tu minulý týždeň počas nočnej bitky zahynul 20-ročný mladík.

Stojan Baltov, študent farmácie, zomrel 5. decembra po útoku skupiny opitých mladíkov pred nočným klubom. Priatelia a spolužiaci na miesto, kde k bitke došlo, priniesli kvety a sviečky.

Po tom, ako sa tento týždeň v Grécku zdvihla vlna násilností, bolo v Sofii rozmiestnených väčšie množstvo policajtov. Avšak bulharskí študenti dbali na to, aby zhromaždenie zostalo pokojné, aj keď sa na ňom zúčastnili malé skupinky anarchistov a nacionalistov.

Študentská časť Sofie, kde v posledných rokoch vyrástlo mnoho nočných klubov, kasín a barov, je najpopulárnejším miestom zábavy. Študenti sa však sťažujú na to, že to čím ďalej, tým viac priťahuje mafiánskych bosov, drogových dílerov a prostitútky.

Vyzývajú tiež na zvýšenie počtu policajtov v uliciach, ktorí by mohli zaraziť prípadne opilecké bitky. Študenti sa plánujú zísť v centre Sofie opäť v sobotu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu