Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Dav zákazníkov zabil predavača v supermarkete

(Zdroj: Shutterstock)

NEW YORK - Honba za výraznými zľavami tovaru, ktorých predvianočná sezóna v amerických obchodoch začala v piatok, stála život jedného z pracovníkov maloobchodného reťazca Wal-Mart. Nedočkaví zákazníci vtrhli do pobočky firmy v newyorskom Long Islande takou silou, že nimi rozbité dvere zabili predavača a zranili i niektorých kúpychtivých Newyorčanov, napísala agentúra Reuters.

Deň po sviatku Vďakyvzdania tradične začína v USA vianočné predajné obdobie, ktoré obchodníci zahajujú masívnym znížením cien. Stovky zákazníkov preto čakajú už pred úsvitom vo frontách pred vchodmi supermarketov, aby sa im vianočné darčeky za výhodné ceny ušli. Pretože sa obchody spravidla po prvýkrát v roku dostanú do zisku, teda do čiernych čísel, vžilo sa pre tento deň pomenovanie čierny piatok.

Wal-Mart v piatok otvoril svoje predejne v päť hodín ráno. Nápor zákazníkov však nevydržali dvere obchodu a dav ich vyrazil. Muž (34), ktorý pracoval pre Wal-Mart ako dočasná výpomoc a stál pri vchode, spadol na zem a zomrel. Presná príčina jeho smrti však nie je známa. Pri nehode sa naviac zranili štyria ďalší ľudia, medzi nimi i jedna tehotná žena, povedala polícia novinárom.

Americké obchody lákajú predovšetkým na zľavy nákladnejšej elektroniky. Vo Wal-Marte napríklad bola na začiatku predaja trhákom plochá televízia Polaroid s uhlopriečkou 42 palcov za 600 dolárov (asi 14.400 korún), o 200 dolárov menej, ako je bežná cena.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu