Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sarkozyho voodoo bábka nie je protizákonná

PARÍŽ - Odvolací súd v Paríži v piatok odmietol zakázať predaj voodoo bábky s podobizňou francúzskeho prezidenta Nicolasa Sarkozyho, súhlasil však s tým, že tento výrobok je "urážlivý".

Nižší súd v októbri zamietol Sarkozyho návrh na zákaz bábky s odôvodnením, že hračka spadá "do autorského práva o slobode vyjadrovania a do práva na humor".

Odvolací sudca rozhodol, že "nakladanie s bábkou v súlade s inštrukciami a priloženými ihlami... uráža dôstojnosť pána Sarkozyho". O zákaze jej predaja však nerozhodol, pretože by to bolo podľa neho "nevyvážené a neadekvátne". Firme Tear Prod, ktorá ju vyrába, však prikázal, aby do balenia s bábikou vložila aj rozhodnutie súdu. Sarkozyho právnik Thierry Herzog verdikt komentoval slovami, že je s ním "absolútne spokojný".

Bábka s prezidentovou podobizňou sa predáva spoločne so špendlíkmi a návodom na použitie, v ktorom sa píše, ako správne "prekliať" prezidenta. Zákazníci môžu do pichať špendlíky do častí Sarkozyho tela, na ktorých sú vytlačené niektoré z jeho výrokov ako "pracuj viac, aby si zarobil viac" a "strať sa, zmrd", ktoré mal prezident použiť minulý rok. Výrobok sa najnovšie stal hitom aj v americkom internetovom obchode Amazon.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu