Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Sarkozymu sa nepáči voodoo bábka s jeho podobizňou

Nicolas Sarkozy
Nicolas Sarkozy (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Francúzsky prezident Nicolas Sarkozy chce zažalovať vydavateľstvo K&B, ak nestiahne z obchodov "voodoo bábku" s jeho podobizňou.

Bábka sa predáva spoločne so špendlíkmi a návodom na použitie, v ktorom sa píše, ako správne "prekliať" prezidenta. Zákazníci môžu do pichať špendlíky do častí Sarkozyho tela, na ktorých sú vytlačené niektoré z jeho výrokov ako "pracuj viac, aby si zarobil viac" a "strať sa, zmrd", ktoré mal prezident použiť minulý rok. O prípade informovala britská BBC.

Prezidentov právnik tvrdí, že francúzska hlava štátu má "exkluzívne a absolútne práva" na svoju podobizeň. K&B vyrobili 20 tisíc kusov týchto bábok a na trh ich uviedli 9. októbra. Okrem Sarkozyho však ponúkajú podobnú "hračku" aj s podobizňou jeho socialistickej rivalky Ségoléne Royalovej. Jej právnik takisto zvažuje voči firme právne kroky a bábku s podobizňou svojej klientky označuje za "útok na ľudskú dôstojnosť". V reakcii na tieto obvinenia vydavateľ vyhlásil, že Sarkozyho reakcia bola "absolútne nevyvážená" a svoj výrobok odmieta stiahnuť z trhu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu