Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Teroristi zaútočili v Bombaji, zahynulo najmenej 60 ľudí!

Jedna z obetí teroristického útoku v Mumbajskej nemocnici Zobraziť galériu (10)
Jedna z obetí teroristického útoku v Mumbajskej nemocnici (Zdroj: SITA)

BOMBAJ - Najmenej 60 ľudí v stredu večer zahynulo a ďalších 100 bolo zranených pri sérii útokov proti hotelom, miestam s turistickými atrakciami a železničným staniciam v indickom meste Bombaj.

Šéf polície v štáte Maharaštra A.N. Roy pre televíznu stanicu NDTV povedal, že "neznámi teroristi" spustili streľbu na "najmenej siedmich alebo ôsmich miestach" v meste. "Priviezli k nám 58 tiel. Ďalších 50 ľudí je zranených, pričom niektorí sú v kritickom stave," povedal telefonicky pre agentúru AFP hovorca Nemocnice Sv. Juraja. Hovorkyňa ďalšej nemocnice uviedla: "Je tu veľký zmätok. Prinášajú k nám telá. Máme siedmich mŕtvych." Miestne televízne stanice uviedli, že zahynulo až 80 ľudí a tlačová agentúra Press Trust of India uviedla, že zranených bolo až 200 ľudí.

Ozbrojenci napadli hotely, miesta s turistickými atrakciami a železničné stanice. V južnej časti mesta zaútočili aj na sídlo polície. "Teroristi použili automatické zbrane a na niektorých miestach hádzali aj granáty," povedal šéf polície. V hoteloch Tádž Mahal a Trident ozbrojenci vzali zahraničných hostí za rukojemníkov.

Motív ozbrojencov hneď nebol známy, ale v Bombaji často dochádza k teroristickým útokom, ktoré sú pripisované moslimským militantom. K takýmto útokom patrila napríklad séria výbuchov, pri ktorých v júli 2007 prišlo o život 187 ľudí.

K zodpovednosti za útoky sa už prihlásila málo známa organizácia Mudžahedíni Dekanskej plošiny. Tlačová agentúra Press Trust of India uviedla, že táto organizácia poslala emaily do viacerých médií.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu