Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Pirátska loď explodovala po útoku indického námorníctva!

NAÍ DILLÍ - Indická vojenská loď zničila v utorok pirátske plavidlo pri somálskom pobreží. Fregata INS Tabar zaútočila v Adenskom zálive po tom, ako ozbrojenci z paluby pirátskej lode spustili na ňu paľbu.

Indická loď sa počas protipirátskej misie priblížila k plavidlu, ktoré zodpovedalo viacerým popisom pirátskej lode pôsobiacej v oblasti, a požiadala ho, aby zastavilo a podrobilo sa prehliadke. Posádka podozrivej lode sa však zhromaždila na palube s automatickými zbraňami a pancierovými päsťami.

Keď podozrivé plavidlo spustilo paľbu proti indickej lodi, INS Tabar paľbu v sebaobrane opätovala a pirátska loď explodovala. Podľa hovorcu indického námorníctva pravdepodobne vybuchla munícia uložená v plavidle. Dve menšie lode, ktoré ho sprevádzali, z „bojiska“ unikli.

Ide už o druhú úspešnú akciu indického námorníctva proti pirátom v somálskych vodách. Minulý týždeň fregata INS Tabar odrazila útok somálskych pirátov na dve obchodné plavidlá. Jedno bolo z Indie a druhé zo Saudskej Arábie.

Indické námorníctvo vykonáva od konca októbra hliadky proti pirátom v Adenskom zálive, ktorý spája Blízky východ s Áziou a Európou.

Piráti uniesli v utorok pri pobreží Somálska ďalšie dve lode - thajské rybárske plavidlo a grécku nákladnú loď.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu