Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Bezdomovec skončil v smetiarskom aute, bojuje o život!

(Zdroj: Jupiterimages)

OLOMOUC – Olomouckí smetiari dnes ráno omylom vysypali do svojho vozu obsah kontajnera aj s bezdomovcom! Muža (35) nedobrovoľne uväzneného medzi odpadkami nakoniec museli zachraňovať hasiči. Aj keď sa snažili auto s lisovacím zariadením včas zastaviť, muž utrpel vážne zranenia a podľa lekárov je v ohrození života. Záchranári muža odviezli do nemocnice v Olomouci.

"Muž spal v kontajneri zahrabaný v lístí. Naši ľudia ho vždy vizuálne kontrolujú, ale bol zahrabaný tak, že ho nebolo vidieť. Kontajner vysypali a potom nastúpili do auta. Je tam aj lisovacie zariadenie. V okamihu, keď tam muž dopadol, však počuli zvuk a stačili to zastaviť," povedal riaditeľ Technických služieb mesta Olomouc Miroslav Petřík.

Podľa prvých správ mal bezdomovec vyviaznuť bez vážnejších zranení. Jeho stav je však podľa hovorcu nemocnice podstatne vážnejší. „Teraz je na operačnej sále s vážnym zranením v stave ohrozenia života. Lekári zistili, že má rozdrvenú panvu a krvácanie do brušnej dutiny. Je na tom dosť zle, zariadenie ho zrejme drvilo,“ uviedol hovorca nemocnice.

Prípadom sa zaoberá aj polícia, z doterajšieho vyšetrovania vyplýva, že by malo ísť o muža, na ktorého vydali zatykač pre majetkovú trestnú činnosť a po ktorom bolo vyhlásené celoštátne pátranie.

Podobný prípad sa stal už v októbri v Znojme. Opitý muž (25) zaspal v kontajneri a nič netušiaci smetiari ho aj s odpadkami vysypali do auta, s ťažkými zraneniami skončil v nemocnici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu