Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Austrálske tínedžerky si na telá opaľujú telefónne čísla

SYDNEY - Austrálske tínedžerky našli novú metódu, ako sa zoznamovať s vrstovníkmi opačného pohlavia. Na svoje telá si opaľovacím krémom píšu svoje telefónne čísla a potom nechajú slnko, aby im ich zvečnilo na koži. Agentúry na ochranu detí ale varujú, že podobný kúsok môže prilákať nežiadúci typ pozornosti.

Dievčatá vo veku 14 a 15 rokov uviedli, že na pláže neďaleko Sydney prišli z predmestia, aby sa zoznámili s chlapcami, a dúfali, že táto neobvyklá taktika prinesie aspoň niekoľko telefonátov. Päťnásťročné dievča, uvádzané len ako Lizzy, ale pripustila, že najrýchlejšie reagovali o dosť starší muži. "Nejaký starý pán sa so mnou pokúšal baviť, chcel nás fotiť," povedala miestnym novinám The Manly Daily.

Experti na ochranu detí varovali ďalších tínedžerov pred napodobňovaním takéhoto kúsku. Autorka kníh pre dievčatá Nikki Goldsteinová tvrdí, že podobné akcie sú jednoznačne nebezpečné. "Nikdy by sme neradili dievčatám zverejňovať telefónne čísla niekde, kde zo seba môžu urobiť cieľ. Sú v bikinách, takto sa identifikovať je dosť lacné," uviedla pre britský denník The Daily Telegraph.

Psychologička Kirrilee Smoutová tvrdí, že dievčatá boli príliš mladé, aby boli schopné pochopiť, ako budú na podobnú reklamu reagovať niektorí muži.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu