Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prvý sneh uväznil v horách desiatky turistov

(Zdroj: SITA)

SOFIA - Desiatky turistov uviazli v nedeľu v bulharskom pohorí Vitoša, kde v najvyšších polohách napadol prvý sneh, kým v celej krajine počasie sprevádzalo prudké ochladenie, silný vietor a dážď.

Ministerstvo pre mimoriadne situácie nevedelo potvrdiť počet ľudí, ktorí zostali uväznení v horských chatách alebo autách, keďže cesty v oblasti Vitoše neďaleko hlavného mesta Sofia zablokovalo asi sto vyvrátených stromov.

Ako však uviedlo, tímy záchranárov pracujú na odstránení prekážok a sprístupnení ciest. Bulharské ministerstvo, ktoré nemá žiadne správy o zranených, zároveň varovalo obyvateľov, aby nevychádzali von.

Bulharský meteorologický úrad uviedol, že vietor na najvyššom vrchole Vitoše, Čierny vrch dosiahol 100 kilometrov za hodinu a teploty klesli na 0 stupňov Celzia. Cesty v horách sú pokryté 20-centimetrovou vrstvou snehu, snehový poprašok je aj v pohorí Rila na juhozápade a v centrálnej Starej Planine.

V nižších oblastiach krajiny bol silný dážď. V celom Bulharsku zaznamenali v nedeľu prudký pokles teplôt, ktoré na niektorých miestach klesli na 5 stupňov Celzia zo sobotňajších 28.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu