Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

České deti kreslia, aby pomohli týraným deťom zo Slovenska

KOŠICE – České centrum v Košiciach s českým občianskym združením Cesty k dětem a košickým Soroptimist Clubom pripravili 2. ročník predajnej výstavy detských obrázkov s názvom Cesta Mráčkového dráčka - děti dětem.

Ako dnes agentúru SITA informovala Helena Miškufová z košického Českého centra, vernisáž kresieb plných detskej pozitívnej energie, bude v utorok o 17:00 v Českom centre na Rázusovej ulici v Košiciach.

Zarámované obrázky budú na predaj za 300 Sk (9,96 €). Svojou farebnosťou môžu záujemcom spríjemniť pracovné či súkromné prostredie, môžu byť aj vhodným

„Celý výťažok z predaja viac ako stovky obrázkov českých detí bude venovaný na rekondičné pobyty detí zo Slovenska, ktoré nemôžu prežívať svoje detské roky v šťastnej rodine,“ povedala Miškufová.

Cieľom rekondičných pobytov je umožniť týraným deťom získať pocit vlastnej hodnoty a dôležitosti, a tým posilniť ich sebadôveru. Okrem zamerania na psychickú stránku pobyty podporujú aj celkové zlepšenie zdravotného stavu detí a rozvoj motorických zručností.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu