Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Otec priotrávil svoje 4 dcéry splodinami z elektrocentrály

KOJETÍN - Unikajúcimi splodinami z benzínovej elektrocentrály priotrávil v noci na dnes svoje štyri dcéry 43-ročný muž z Kojetína (okr. Přerov). Dievčatá vo veku od 13 do 18 rokov skončili v nemocnici.

Prípad vyšetruje polícia, mužovi hrozí stíhanie za všeobecné ohrozenie z nedbanlivosti. ČTK to dnes povedala přerovská policajná hovorkyňa Michaela Sedláčková.

Benzínovú elektrocentrálu určenú zrejme na vyhrievanie domu mal muž spustenú od 23:00 do dnešných 02:00. Obyvatelia bytu doplatili na to, že elektrocentrála bola umiestnená v miestnosti bez okna a vypúšťala do ovzdušia splodiny.

"Umiestnenú ju mal v kúpeľni, odkiaľ boli otvorené dvere do miestnosti bez okien, kde spali deti. Ako sa benzín spaloval, unikali splodiny a dievčatá sa ich nadýchali," uviedla policajná hovorkyňa. Splodiny priotrávili štyri dcéry vo veku 13, 14, 16 a necelých 18 rokov.

"Boli pri vedomí, odviezli sme ich na detské oddelenie přerovskej nemocnice na pozorovanie," uviedol námestník krajskej záchrannej služby Jan Weinberg.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu