Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Pobúrená Tymošenkovú, vypočúvali ju kvôli otrave Juščenka

(Zdroj: SITA)

KYJEV - Ukrajinskú premiérku Juliu Tymošenkovú vo štvrtok vypočula prokuratúra v súvislosti s nevyjasnenou otravou prezidenta Viktora Juščenka dioxínom v roku 2004.

Tymošenková pred vypočutím vyhlásila, že prípad bol "úplne spolitizovaný" a že jej predvolanie na výsluch súvisí s tým, že v prezidentských voľbách v roku 2010 bude možným súperom Juščenka. "Ak osobu, ktorú považujú za súpera prezidenta vo voľbách, obvinia z vlastizrady a špionáže pre Kremeľ a Juščenko ma potom dá predvolať pred prokurátorov v súvislosti s jeho otravou, ... k tomu netreba komentár," vyhlásila s tým, že "všetko je jasné".

Juščenko a Tymošenková boli partnermi v období oranžovej revolúcie v roku 2004, ktorá vyniesla Juščenka do prezidentského kresla. Postupne však začali súperiť o moc v krajine a momentálne Ukrajinu voviedli do krízy, ktorá môže vyústiť do tretích parlamentných volieb za tri roky. Juščenko tvrdí, že jeho oponenti ho otrávili počas prezidentskej kampane v roku 2004. Naznačil tiež, že časť viny môže niesť Rusko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu