Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Trinásť imigrantov sa udusilo, telá odhodili do poľa

ISTANBUL - Trinásť ilegálnych imigrantov sa udusilo v preplnenom kamiónovom prívese a ich telá následne v stredu odhodili do poľa na predmestí Istanbulu. Informovali o tom turecké úrady a médiá.

Trinásť obetí bolo medzi 80 utečencami z Pakistanu a Barmy, ktorí do kamiónu nastúpili vo východnej tureckej provincii Van, aby sa vydali na 1 650-kilometrovú púť do Istanbulu, citovala tlačová agentúra Anatolia istanbulského guvernéra Muammera Gülera.

"Keď už bolo dusno v kamióne neznesiteľné, utečenci začali búchať na šoférovu kabínu a ten následne zastavil vozidlo... Predpokladá sa, že asi 13 ľudí bolo už mŕtvych, štyria boli v bezvedomí a 63 ďalší boli nažive," povedal Güler. "Toto je tragický príklad pašovania ľudí," dodal.

Väčšina obetí sú pravdepodobne Pakistanci, informovali noviny Hurriyet na svojej internetovej stránke. Polícia teraz pátra po šoférovi, ktorý utiekol po tom, čo vyhodil telá obetí a tých, čo prežili, na pole v okrese Kucukcekmece v európskej časti Istanbulu. Päťdesiat emigrantov už polícia chytila, desiatich previezli do nemocnice, keďže trpeli dehydratáciou a vážnou vyčerpanosťou.

Turecko leží z pohľadu pašerákov ilegálnych imigrantov z Ázie do Európy na jednej z hlavných trás.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu