Štvrtok24. október 2024, meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel

Dráma v dejisku ME vo futbale: VIDEO Britskí hooligans brutálne napadli Srbov! Lietali päste, poháre aj stoličky

Britskí hooligans napadli Srbov.
Britskí hooligans napadli Srbov. (Zdroj: X/foobalfights)

GELSENKIRCHEN - V nemeckom Gelsenkirchene došlo v nedeľu pred zápasom majstrovstiev Európy medzi Srbskom a Anglickom k výtržnostiam s britskými chuligánmi. O zápase sa všeobecne vedelo, že bude rizikový.

Video ukazuje, ako lietadjú päste a stoličy a rozbíja sa sklo pred steakhousom „Hirt“ v starom meste Gelsenkirchenu. Zjavne anglický fanúšik natáča rozruch na nákupnej ulici a kričí: „To sú Srbi“.

Podľa polície anglickí chuligáni zaútočili na srbských fanúšikov, ktorí pokojne sedeli v reštaurácii. Ďalšie video ukazuje, ako muži surovo bili iných mužov. Niektorí už boli na zemi, no naďalej na nich útočili.

Bolo niekoľko zranených ľudí, anglickí fanúšikovia boli zatknutí a odvezení krátko nato z kultovej krčmy „Posthörnchen“ vzdialenej 350 metrov. Okolo 17:00 prišli na miesto policajti s početným kontingentom a dostali situáciu pod kontrolu.

Aby sa predišlo ďalším stretom, polícia nedávno odprevadila okolo 50 srbských problémových fanúšikov na železničnú stanicu a posadila ich do vlaku smerom k Schalke Arene.

Existovali už predtým obavy z nepokojov pred týmto stretnutím. Oba tímy majú aj niekedy násilných fanúšikov, hovorilo sa. Prítomnosť polície v nedeľu bola drasticky zvýšená.

Viac o téme: VýtržnostiME vo futbale
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu